محلول پاشی کلسیم

محلول پاشی کلسیم

محلول پاشی کلسیم

محلول پاشی کلسیم

محلول پاشی کلسیم کود مایع به دو روش محلول پاشی و آبیاری استفاده  می شود که در ادامه توضیح خواهیم داد.  از روش آبیاری وقتی استفاده کنید که میخواهید اثر طولانی مدت تری ببینید و محلول پاشی را در زمانی انجام دهید که محصول دچار مشکلی شده که باید سریع برطرف شود و نیاز به تاثیر فوری دارید.

محلول‌پاشی کود کلسیم چگونه است؟

بهترین زمان مصرف کود کلسیم برای محلول‌پاشی در ساعات خنک صبح یا عصر می باشد تا جذب بهتر و بدون سوختگی و بخار شدن محلول کود باشد. معمولاً باید ۲ تا ۵ لیتر در هزار لیتر آب استفاده شود.

 زمان محلول پاشی کلسیم چه وقتی است؟

وقتی گیاه در حال گل‌دهی یا میوه‌دهی است، بهترین زمان مصرف کود کلسیم به شکل محلول‌پاشی است تا باعث استحکام میوه، افزایش عمر انبارداری، بازار پسندی و جلوگیری از مشکلاتی مثل پوسیدگی گردد.

مصرف کود کلسیم در سیستم آبیاری

در باغ‌ها و گلخانه‌ها، می‌توان کود کلسیم مایع را با دوز توصیه‌شده وارد مخزن کود کرد. به ازای هر هزار متر مربع،  ۱۰تا ۴۰ لیتر در هر نوبت توصیه می‌شود.

اولین و مهم‌ترین زمان برای محلول‌پاشی کلسیم، زمانی است که میوه‌ها تازه تشکیل شده و اندازه آن‌ها به اندازه نخود یا فندق می‌رسد. این مرحله پس از ریزش گلبرگ‌ها و تشکیل میوه‌چه‌ها اتفاق می‌افتد و زمانی که قطر میوه‌چه‌ها حدود ۷ تا ۱۰ میلی‌متر است، محلول‌پاشی کلسیم بسیار حیاتی است. این کار به پیشگیری از ریزش میوه، بیماری‌ها و ترک خوردگی پوست میوه کمک می‌کند.

کود کلسیم بر (Ca+B) با استفاده از بالاترین تکنولوژی و بکارگیری یون های آزاد Ca و B نقش اساسی در ساختار دیواره سلولی و حفظ پایداری سلول های گیاهی دارد و در جلوگیری از لهیدگی و چروکیدگی و چوب پنبه ای شدن بافت گیاه و جلوگیری از سقط میوه ها و ریزش آن ها نقش مهمی را ایفا میکند. استفاده از این کود پس از برداشت محصول ، قبل از گل دهی و در طول دوره رشد گیاه توصیه می شود.

محلول پاشی کلسیم

مزایا

  • باعث تقسیم و تمایز سلولی
  • افزایش میزان تلقیح و گرده افشانی
  •  قابلیت رفع سریع کمبود کلسیم و بر
  • افزایش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی
  • جلوگیری از ریزش گل ها پس از مصرف در اوایل فصل رشد
  • افزایش میزان ماندگاری و انبارداری محصولات

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *